Trine smed 20 kilo – og holder stadig vægten

Trine smed 20 kilo – og holder stadig vægten

Trine Lindh er 45 år og mor til 3 børn. Trine gik fra 75 kilo til 55 kilo på 3 runder af kuren 

Trine siger:

Den første runde af kuren startede jeg på, sidst i november 2014. Allerede første dag havde jeg tabt 1 helt kilo. Det var enormt motiverende og jeg fik blod på tanden og stor lyst til at fortsætte. Vægten fortsatte med at rasle ned – og det, selv om det føltes så nemt. Jeg havde ingen problemer med sult – det var faktisk ret vildt. Der var dage hvor vægten stod lidt stille, men da de 29 dage var overståede, havde jeg tabt 7 kilo.

Jeg havde det allerede meget bedre med mig selv. Og egentlig havde jeg bare lyst til at fortsætte kuren, indtil jeg havde tabt alt det overflødige fedt. Men det mest fornuftige var nu, at holde pause over julen. Men allerede 2. januar var jeg i gang igen med runde 2, og smed yderligere 7 kilo i løbet af januar.

3. runde tog jeg i marts, og smed 6 kilo mere – og kom helt ned på 55 kilo.

Det er faktisk 30 år siden, jeg sidst har vejet under 60 kilo

Min kropsbygning har altid været kraftig selv om jeg vejede omkring de 60 kilo. Jeg var gymnast og derfor både slank og stærk. Men allerede i årene efter folkeskolen, begynder jeg langsomt at tage på. Jeg prøvede alt muligt mærkeligt for at smide de 5-6 kilo igen. Både slanketeer og koffeinpiller fra lægen. Jeg tabte mig, men kiloene sneg sig lynhurtigt på igen og snart var min normalvægt ca. 70 kilo.

 Trine LIndh

Trine før og efter kuren

Graviditetsfedtet sad bare fast

Mine børn er teenagere i dag, den yngste er 15 år. Efter hendes fødsel havde vægten sneget sig helt op på 80 kilo. Jeg prøvede lidt af hvert for at tabe mig, men intet rykkede rigtig for alvor, vægten svingede 3-5 kilo op og ned i årene fremover. For 6 år siden valgte jeg så, at gå 100% sukkerfri. Det har været virkelig godt for mig sundhedsmæssigt, men det gjorde desværre ikke den store forskel vægtmæssigt.

Holder vægten

I dag væmmes jeg ikke længere, når jeg ser mig i spejlet. Tværtimod er det bare så dejligt, atter at kunne nyde sit eget spejlbillede.  Jeg vejer lige det jeg gerne vil veje. Nu mangler jeg så bare at blive strammet lidt op. Men det er ikke noget problem. Motion virker lige pludselig helt overskueligt.

Indtil nu har jeg holdt vægten i over 5 måneder. Jeg har været på sommerferie og spist løs, af alt det jeg normalt holder mig fra, både drinks, hvidt brød osv. Overraskende nok har jeg ikke taget på. Men det handler også om, at jeg er blevet utrolig god til at mærke min krops behov. Når jeg en dag har spist lidt mere end jeg plejer, eller spist noget jeg ikke tåler så godt, så er det nemmere for mig at spise mindre dagen efter og på den måde få reguleret det lidt ind. Samtidig er min fordøjelse så meget bedre end før. Der er som om det hele bare kører lidt nemmere.

De 55 kilo jeg landede på efter min 3. runde, var måske lige i underkanten, så det føles helt fint, at jeg i dag vejer 58 kilo.

Jeg føler mig ren og sund 

Jeg føler at min krop er blevet renset ud. Som om min krop har fået en ny start. Som om jeg meget bedre kan mærke min krop nu. Jeg kan f.eks. nemt mærke, når jeg spiser noget forkert. Faktisk er jeg blevet meget klogere på, hvad mad gør ved mig. I dag får jeg nemmere reaktioner som hovedpine og ondt i nakken, hvis jeg f.eks. spiser hvidt brød. Før i tiden fik jeg slet ikke den slags varsler. Som om kroppen var lidt følelsesløs. Men i dag taler kroppen til mig og jeg kan rent faktisk høre hvad den siger.

Kuren er nem at følge

Det har været overraskende nemt. Selv om min mand og børn har spist almindeligt, har det være nemt at spise sammen. Jeg lavede bare rigtig mange grøntsager som de jo også havde glæde af. Jeg fandt hurtigt ud af at gøre det nemt for mig selv. F.eks. vejede jeg kun maden og talte kalorier i den første uges tid. Men efterhånden fik jeg fornemmelsen af hvor meget 500 kcal var uden at tælle og veje. Og selv om Isabell ikke anbefaler det, tilberedte jeg af og til mad til flere dage.

Jeg har ikke på noget tidspunkt haft problemer med sult. Men jeg glædede mig hver dag til min aftensmad – og ingen skulle komme i vejen for mig på det tidspunkt. Jo, jeg var sulten, men det handlede lige så meget om at få lov til at fylde maven og få lov til at tygge på noget.

Største ulempe ved kuren

Det er lidt af en investering, når man skal skifte hele garderoben ud. At gå fra en størrelse 42 til en str 36, kræver at alt fra trusser til vinterjakken skal skiftes ud. Men alright, shopping er nu ikke det værste jeg ved.

No Comments

Post a Comment