Hvad er homøopati?

Homøopati er en naturmedicinsk behandlingsform med sin egen filosofi og en århundredelang tradition. Behandlingsformen blev grundlagt og systematiseret af den tyske læge og kemiker Samuel Hahnemann (1755-1843), som publicerede sine første teorier i 1796.

Homøopati har altså været brugt i mere end 200 år og anvendes i store dele af verden. I Europa er det særlig udbredt i Tyskland, England og Frankrig og anvendes af både læger, naturlæger og dyrelæger. Ca. 75% af alle tyske læger og 70% af alle franske læger ordinerer jævnligt homøopatiske lægemidler.

Homøopati er baseret på gammel viden om, at kroppen selv med ganske få midler kan stimuleres til at helbrede sig selv. De homøopatiske lægemidler udvindes fra mineral-, plante,- og dyreriget, ved hjælp af en særlig metode, der kaldes potensering der gør at de bliver stærkt fortyndede. Ved indtagelse af disse stærkt fortyndede midler gives der en medicinsk impuls til kroppen. Det er altså ikke selve medicinen, der ændrer kroppens kemi, som vi kender det fra kosttilskud eller lægeordineret medicin. Derimod virker homøopatiske midler som katalysator for de processer, der gør, at organismen kan starte en selvhelbredende proces.

Midlerne kommer enten som dråber, sugetabletter eller som små sukkerkugler der smelter i munden.

Homøopati er fuldstændig uskadeligt og har ingen skadelige bivirkninger. Det virker blidt, men effektivt og er derfor en velegnet terapiform til alle.