Men hCG er jo et hormon – er det ikke farligt?

Hvad er hCG?

hCG (human chorionic gonadotropin) er et hormon, der dannes i kvindens krop, når hun bliver gravid. Det er det hormon, man måler på, når man tager en graviditetstest. hCG er primært til stede i en gravid kvindekrop, fordi det skal sikre barnets overlevelse. Hvis en gravid kvinde bliver udsat for hungersnød, vil hormonet nemlig sørge for, at fedtet på hendes krop bliver frigivet og brugt som næring til barnet. Det er denne smarte funktion, der udnyttes som en vigtig del af hCG-kuren.

Ægte humant hCG vs. Homøopatisk hCG

Der er stor forskel på ægte menneskeligt hCG og homøopatisk hCG. Den dosis ægte hCG, man sprøjter ind, er langt mindre end den mængde hCG, en gravid kvinde har i kroppen. Til sammenligning bruger man ca. 125 IU (international units) dagligt, når det tages som indsprøjtning, og en gravid kvinde vil have helt op til 200.000 IU i kroppen, når hCG er på sit højeste. Selv om det er en lille dosis, betyder det, at dem der får hCG som indsprøjtning, faktisk kan få en positiv graviditetstest, uden at være gravide.

Når du tager det homøopatiske hCG, får du så mikroskopisk en dosis, at det ikke kan spores i blodet, og en graviditetstest vil være negativ. Det er med andre ord fuldstændig ufarligt at tage homøopatisk hCG.

I øvrigt er det vigtigt at huske på at hormoner ikke er farlige, men faktisk livsnødvendige.