Anne Louise smed 37 kilo

Anne Louise smed 37 kilo

Anne Louise smed 37 kilo og ramte et tal på vægten, hun ikke har set i 30 år

image1I sensommeren 15 fortalte, min bedste veninde mig, om ”Den Sidste Slankekur”, jeg lyttede med en gedigen portion jydsk skepsis, for det lød alt for meget som ”såen en halvflippet, homøopatisk sultekur” uden virkning – meeen jeg blev nu alligvel nysgerrig og tænkte ”hvad nu hvis det faktisk virker”.

Som med et utal af andre kure, jeg har prøvet gennem årene, så “tumlede” jeg igang, uden at tænke så meget over ønsker, håb og resultater.

I dag har jeg så afsluttet en sammenlagt 17 uger lang, sej, til tider grådfremkaldende hård, men også humoristisk, interessant og totalt egoistisk rejse.

Jeg har tabt 37 kg., og der er forsvundet i alt 122 cm ( om arme, mave, hofte og lår)

Før kuren passede jeg tøj i str. 52, nu kan jeg passe en str. 40.

Jeg har pakket 3 sorte skraldesække med tøj og givet væk –  der er rungende tomt i mit klædeskab.

Når jeg kigger i spejlet, kan jeg godt se en rank og slank kvinde kigge tilbage, og jeg har et par gange taget mig selv i at tænke ”WOW, hvor dælan kom du lige fra ??”..

Men, ude i hverdagen, er jeg i mit hoved stadig ”hende den fede”, som skal kante sig gennem smalle passager i Irma for ikke, at rage varene på gulvet.

Fordi det hele er gået så stærkt, forventer jeg, at der går nogen tid før jeg kan skrinlægge den tanke helt.

I morges meldte vægten så minus 37 kg. Det tal der lyste imod mig på vægten, har jeg ikke set siden jeg blev konfirmeret i 1985.

image2Jeg græd som et lille barn – mest glade og stolte tårer, men også bange, usikre og triste tårer, for hold nu k*** hvor har jeg dog slidt og lidt med min overvægt (sådan rundt regnet i 3/4 del af mit liv.)

Men tårerne var også et sidste og endegyldige farvel til 31 års dårlige vaner, spøgelser og lig i lasten, fordi jeg i denne proces, har fundet modet til, at vende mig om og forholde mig til dem, slå dem omkuld og kappe linerne til dem. Det føles helt fantastisk, men også angstprovokerende, sårbart og usikkert af h….. til.

En ting som (også) er lykkedes for mig i  denne proces, var at tie stille med, at jeg var gået i gang med projekt vægttab. Jeg fik et kæmpe kick ud af, at det kun var mig (og mand + datter), som vidste hvad der var sat i gang. Det er/var min kamp og 110% kun mig det handlede om – ikke noget med, at skulle angle efter ros og accept fra andre. Dén ”fejl” har jeg begået nok gange i mit liv, men ikke denne gang.
Efterhånden som resultatet er blevet mere om mere synligt, har folk omkring mig reageret og været meget meget søde og støttende !.
Men her i slutspurten, har jeg en del gange oplevet, at folk i min omgangskreds og på arbejde, har sagt ting i stil med ”pas nu på ikke, at falde tilbage i gamle vaner”, ”hvad gør du så nu for ikke, at tage det på igen” eller ”her er Verdens Bedste Kur, som jeg tror du vil kunne bruge som vedligeholdelse” etc. etc.
Jeg kan med min fornuft godt forstå, at de kun gør det for, at hjælpe, være søde og støttende – men i mit hjerte og inderste tanker, tjah så er jeg sgu´ blevet ked af det, og såen lidt ”ØV” og ”hold alle dine dameblads gode råd for dig selv”-agtig , for jeg har ikke taget denne her kamp, uden at jeg også mentalt har rykket mig længere end jeg nogensinde havde turdet håbe på.

For første gang i mit liv, kan jeg ærligt sige, at jeg er færdig med, at dulme mit sind med mad, slik og kage og junkfood.

Jeg har fundet styrken i og roen til, at stoppe op, vende blikket indad og blot konstatere, at nu er jeg ked af det, rasende, glad, flov, lykkelig, grådkvalt eller noget helt syvende – og endnu vigtigere indset, at der bestemt ikke behøver, at følge en kage, chokolade eller junkfood med !

Jeg har fundet min sunde fornuft frem, og jeg har mine pejlemærker klar (et par er: mindre/ingen sukker, flere grøntsager og mindre portioner), som er det, jeg vil navigerer videre ud i verden efter – jeg skal ikke fortsætte på nogen som helst kur eller vedligeholdelsesplan – for går det galt, så er chancen for, at starte hele misæren forfra (med at dulme sind og dunke mig selv oveni hovedet), temmelig stor og alt for nærliggende .. Den ”fare” er ikke tilstede med pejlemærker og sund fornuft som følgesvende.

De sidste 4½ måned har på alle måder været det vildeste ridt mentalt og fysisk, og jeg er så overmåde stolt af mig selv. Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har haft det bedre end nu – jeg sover bedre, har mere energi, min psoriasis er væk, jeg snorker ikke mere, mine knæ gør ikke ondt, min mave er i topform, og selvtillid har jeg nu i spandevis etc.

Igår var jeg i svømmehallen, for første gang i tæt på 10 år – og det helt uden, at gemme mig bag håndklædet, suge maven ind i badedragten for ikke, at lige en ægte michelindame .. og så svømmede jeg 12 baner i 2 omgange uden, at være ved, at falde om af udmattelse bagefter (dén oplevelse gav også et gevaldigt boost til selvtilliden).

Under kuren. har jeg ikke lavet noget som helst, der kunne minde om motion, udover min daglige cykeltur t/r til arbejde og (et stadigt stigende antal) ture op og ned fra 4. sal.

Nu har jeg givet min datter håndslag på, at vi skal løbe 2-3 gange om ugen og hvis der er tid, så skal den lokale svømmehal også frekventeres langt oftere .. Det er sandt at sige nye tider 🙂
Den kommende tid bliver dyr – for jeg skal have bygget en fornuftig garderobe op igen. Slut med, at handle i Zizzi, Zhenzi, Venus&Mars og andre butikker kun med store størrelser. Jeg kan gå i hvilken som helst butik nu og købe str. M el. L, det er en vanvittig fed fornemmelse – og dét kommer til, at kræve en vis portion tilvænning (men jeg er klar til udfordringen).

Nu er det jo nemt, at skrive, at jeg aldrig får brug for, at tabe mig igen – men bliver det nødvendigt, så er ”Den sidste slankekur” det eneste jeg vil ty til, – for uden sammenligning, så er det den bedste kur mod de genstridige kilo og fedtet, jeg er stødt på de sidste ja 31 år …. Det giver en dejlig ro, at vide, at det er slut med, at lede efter og sætte sig ind i div. mere eller mindre virksomme slanke,- faste og sultekure.

Anne Louise Corell

No Comments

Post a Comment